Aktuális információk
NAPELEMEK JAVÍTJÁK A JAHN FERENC KÓRHÁZ ENERGIAGAZDÁLKODÁSÁT
2018-04-01
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a KEHOP-5.2.11-16-2016-00032 azonosítószámú projekt keretében összesen 250.000.000 Ft vissza nem térintendő támogatásból telepített fotovoltaikus rendszereket az intézmény Köves úti központi telephelyén, az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein. A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósult meg.
 
 

A 2017. március 1-i projektkezdést követően 2018. február 28-án sikeresen lezárult a Jahn Ferenc Kórház újabb projektje, melynek eredményei az energiahatékonyságot és -tudatosságot hivatottak tovább erősíteni.
 
A beruházás keretében összesen 350 kWh napelem-kapacitás került kiépítésre, melyből 250 kWh az intézmény Köves úti központi telephelyén, 50 - 50 kWh pedig az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein üzemel.
 
A kiépített kapacitás várhatóan a kórház éves villamosenergia-felhasználásának közel 10 %-át tudja majd fedezni, ami a rezsi költségek vonatkozásában is számottevő – évi bruttó 19,5 millió Forint – megtakarítást eredményez.
 
Intézményünk a jövőben is meg kíván ragadni minden olyan fejlesztési lehetőséget, ami a kórház működésének racionalizálása, hatékonyabbá tétele révén hozzájárul a betegellátás minél magasabb színvonalú biztosításához.


A Jahn Ferenc Kórház kommunikációs ügynöksége az Ypsylon Média.
 
Sikeresen befejeződtek a felújítási munkálatok a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztályán
2018-03-26
Magyarország Kormánya 2017. decemberében 125 millió forint támogatást ítélt meg a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, modernizálására és korszerűsítésére.
A kivitelezési munkálatok sikeresen befejeződtek.
A felújítás ideje alatt az alábbi főbb fejlesztéseket valósítottuk meg:
 • a korábbi mentőbeálló egy részének beépítésével mintegy 170 négyzetméterrel növeltük a Sürgősségi Osztály alapterületét;
 • új betegutakat alakítottunk ki, ezáltal szétválasztottuk a járó- és mentős forgalmat;
 • újraírtuk a Sürgősségi Osztály működési rendjét;
 • az osztály belső területét átalakítottuk, felújítottuk és mintegy 600 négyzetmétert felújítottunk;
 • növeltük a váróhelyiség méretét, így a várakozás körülményeit is javítottuk;
 • új betegfektető helyiséget alakítottunk ki, ahol 6 beteg egyidejű megfigyelése és monitorozása lehetséges;
 • az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építettünk ki. A felújítást követően XX végpontot
 • az osztály összes helyisége klimatilázásra került;
 • USB kimeneti pontokat helyeztünk el a váróhelyiségben;
 • új sorszámosztó automatát és monitorokat állítottunk be;
 • kamerarendszert vezettünk be;
 • a munkafolyamatokat újraszerveztük;
 • a várakozók kényelmét televízió, USB töltők, ivókút, étel és italautomaták, sorszámosztó- kijelzők könnyítik meg;
 • hangosbemondó;
 • a várakozók nyugalmának biztosítására új pszichológust alkalmazunk, a kórház 60 jelentkező közül választotta ki a két új munkatársak;
 • új betegirányító táblák;
 • az SBO és a röntgen között a padlón futó színes csík vezeti a közlekedést; ami segíti a betegek közlekedését az intézményben
 • további műszerbeszerzések ügyében egyeztetéseket folytatunk a fenntartóval, ágy melltti vizsgálatokra alkalmas mobilröntgen, mobil ultrahang, újraélesztő készülékek,
 • a kórház megkezdte új orvosok, szakdolgozók és adminisztrátorok felvételét, ahová továbbra is várjuk a jelentkezőket;

 
A megvalósult fejlesztéssel a területi ellátási kötelezettségünk alá tartozó közel 400 ezer fős lakosság betegeit a korábbinál lényegesen tágasabb, modernebb, komfortosabb és biztonságosabb környezetben tudjuk fogadni és a szükséges egészségügyi ellátást biztosítani.
Az intézmény vezetése mindent megtett a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztattuk az ide érkezőket. A betegellátásban - köszönhetően munkatársaink fokozott figyelmének és betegeink megértésének - semmilyen fennakadás nem történt, az osztály a felújítás alatt is folyamatosan üzemelt és fogadta az ellátási területéről érkező betegeket. Ezen időszak alatt összesen 3879 beteget látott el Sürgősségi Osztályunk.
A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat!

A Jahn Ferenc Kórház kommunikációs ügynöksége az Ypsylon Média.
JELEN/LÉT FESZTIVÁL 2018
2018-03-20
A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben 2018. március 20- 27. között kerül megrendezésre az idei Jelen/Lét Fesztivál, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléje.
 
Az eseménysor két helyszínen, a Nemzeti Színházban és a Szerb Színházban várja majd az érdeklődőket. A fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek, megmutatkozhassanak a nagyközönség és a szakma előtt.
 
2018. március 20-án 19.00 órakor a Nemzeti Színház nagytermében egy nyitógálára kerül sor. A közös, anyanyelven megszólaló műsorban egyszerre több nemzetiség vonul fel, megmutatva ezzel a nemzetiségi színjátszás sokszínűségét.
 
A bő egy hét alatt 18 előadás és 9 nemzetiség mutatkozik be. A nézők szerb, bolgár, horvát, cigány, örmény, szlovák, horvát, lengyel és német előadásokat tekinthetnek meg, melyek többnyire anyanyelven magyar felirattal szólalnak meg.
 
A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség egyik alapvető célja a színházi törvényben meghatározott módon működő, regisztrált nemzetiségi színházak szakmai érdekképviselete. Valamint a hazai nemzetiségi színházak összefogása, találkozási lehetőségek megteremtése, a tagszínházak előadásaival a kulturális sokszínűség megőrzése és megmutatása. Erre hivatott az idei Jelen/Lét Fesztivál is, mely nyitott kapukkal vár minden érdeklődőt!
 
Bővebb információ:
            www.jelenletfesztival.hu
 
II. Teátrum Neked!
2018-02-21 - Zentai Teátrumi Napok
 
Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság tavaly útjára indított fesztiválja Zentán! Az idén már négy naposra bővült rendezvénysorozat, a II. Teátrum Neked! keretei között a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket- és felnőtteket megszólító színházi programokkal.
A Magyar Teátrumi Társaság egyik legfontosabb küldetése a színházszeretet fenntartása, erősítése és a magyar nyelv-, kultúra ápolása. A színházművészet nem ismer határokat! Ezen elv mentén az egyesület az elmúlt tíz évben közel 80 színházi –és zenés előadást vitt el Erdélybe és a Vajdaságba.
A rendezvények tervezése során fontos szerepet játszik a gyermek és a felnőtt korosztály megszólítása. A II. Teátrum Neked! Fesztivál ennek szellemében tárja ki kapuit jövő szerdán, immár második alkalommal.
A délelőtti Teátrumi Mocorgó játszóházat a Zentai Magyar Kamaraszínház gyermekelőadásai színesítik. Csütörtökön délelőtt egy bemutatóval indul a gyermekprogram, hiszen a magyar népmesék hagyományát feldolgozó, Az égig érő fa című előadás most lesz először látható a zentai színpadon.
A felnőtteknek szóló programok már szerdán este megkezdődnek, mégpedig a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek zenés felolvasóestjével, mely Domján Edit és Szécsi Pál rövid, de annál emlékezetesebb szerelmét idézi meg. Csütörtökön a Jövőre veled, ugyanitt! romantikus vígjáték kerül színre a Veszprémi Petőfi -és Székesfehérvári Vörösmarty Színház koprodukciójában. A hétvége nyitásaként egy film kulisszái mögé csöppenhetnek a zentai nézők a Kaposvári Csiky Gergely Színház színészeinek köszönhetően. A II. Teátrum Neked! 2018-ban Cserháti Zsuzsa emlékével búcsúzik, a Turay Ida Színház produkciójával, Fehér Adriennel a főszerepben.
„Teátrum Neked!- szól a cím is. A színház mindenkié és szeretnénk, ha minél többen élnék át az élményt. Öröm számunkra, hogy határon túli rendezvényeink palettája évről-évre növekszik, hiszen a közönség részéről igény mutatkozik rá. Zenta egy igazán színes, kulturális értékekben gazdag város, melynek légköréhez a Zentai Magyar Kamaraszínház aktívan hozzájárul. Boldogok vagyunk, hogy ebbe a Magyar Teátrumi Társaság is bekapcsolódhat ezzel a rendezvénnyel.”- tette hozzá Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.
A rendezvény programja ingyenes!
Mindenkit szeretettel várunk!

Az Ypsylon Média a Magyar Teátrumi Társaság titkárságaként a szervezésben és a helyszíni lebonyolítsában vesz részt. Az esemény sajtókommunikációja is hozzánk tartozik.


III. Pajtaszínházi Szemle
2018-01-27
Harmadik sikeres évadát zárta a Magyar Teátrumi Társaság és az NMI Művelődési Intézet együttműködésében megvalósult, a vidéki amatőr színjátszás hagyományait a helyi társadalom fejlesztésének szándékával újraélesztő Pajtaszínház program. Az ország 19 megyéjének 19 településén jöttek létre vagy erősödtek meg, s kaptak színházi és közművelődési szakmai támogatást amatőr színjátszó közösségek, hogy településük kulturális életét színesítsék előadásaikkal. E folyamat összegzéseképpen, a program során született előadások láthatók a III. Pajtaszínházi Szemlén. 

Az Ypsylon Média a szervezésben, a sajtókommunikációban és a helyszíni lebonyolításban vesz részt.


Magyarország először önálló országstanddal vesz részt a londoni BETT Show-n
2018-01-24
2018. január 24-28. között Londonban kerül megrendezésre Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítása és konferenciája, a British Educational Training and Techology Show, azaz a BETT Show. A Kormány döntése értelmében 2018-ban Magyarország első alkalommal jelenik meg a BETT Show-n egy önálló, 310 m2-es országstanddal, ezzel is jelezve az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét.

Az Ypsylon Média a kommunikációban, a kreatív anyagok legyártásában és a helyszíni lebonyolításban vett részt. 

Ünnepi üdvözlet
2017-12-22
Áldott, békés karácsonyt, és élményekben gazdag új évet kívánunk!
 
A Pajtaszínház idén ősszel is folytatódik!
2017-10-17
2017 őszén harmadik alkalommal indul el a Pajtaszínház Program, melybe ezúttal is részt vesz az ország összes megyéje. Idén újabb 19 településen alakul Pajtaszínházi Közösség, ennek köszönhetően már 62 települést ér el a fejlesztő program. A féléves alkotó munka eredményeit összegző, az amatőr színjátszás ünnepének számító Pajtaszínházi Szemlére 2018. január 27-28.-án kerül sor a Nemzeti Színházban.

2015 őszén az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság és a Nemzeti Művelődési Intézet a falusi színjátszó mozgalom újraélesztése érdekében indította útjára a Pajtaszínház Programot.  A közművelődési feladatellátás kereteinek átszervezésével – a  Nemzeti Művelődési Intézet szellemi örököseként – immár az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. működik együtt a Teátrumi Társasággal a harmadik program idei megvalósításában.
 
A Pajtaszínház Program részeként a települések színjátszó körével fél éven keresztül dolgozik együtt egy szakmai mentor és egy helyi amatőr művészeti csoportvezető. A közös munka eredményeként létrehozott színpadi művek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Nemzeti Színházban megrendezett Pajtaszínházi Szemlén kerülnek bemutatásra.
 
Az elmúlt két programba az ország összes megyéje, 43 színtársulattal kapcsolódott be és az amatőr színjátszás seregszemléjére több mint kétezer ember volt kíváncsi.
 
2017-ben az alábbi települések vesznek részt a Pajtaszínház Programban: Városföld, Vásárosbéc, Kétsoprony, Hollóháza, Apátfalva, Magyaralmás, Dör, Monostorpályi, Atkár, Jásztelek, Tardos, Tar, Bag, Hedrehely, Újdombrád, Pálfa, Kissomlyó, Sümegprága, Milejszeg. Ezek 42%-a 1000 főnél kisebb lakosságszámmal rendelkezik.
 
A Pajtaszínház Program hatása megkérdőjelezhetetlen, mindezt az elmúlt év két sikere is bizonyítja. 35 társulat a projekt befejezését követően is működik, azóta 31 új darabot állítottak színpadra, és mintegy 120 településen léptek fel falunapok, fesztiválok, népünnepélyek keretében.
 
A Pajtaszínház Program idén is folytatja küldetését, a színjátszás hagyományainak felelevenítését, új lakossági aktivitások kezdeményezését és a kistelepülések közösségfejlesztésének elősegítését

Az Ypsylon Média a Magyar Teátrumi Társaság titkárságaként a program sajtókommunikációjáért felelős, továbbá részt vesz a szakmai nap és a szemle szervezésében, lebonyolításában.
 


Korábbi hírek

 

Név:
E-mail:

Teljes galériához kérjük kattintson az alábbi linkre: megnyitás...
 
Ypsylon Média
1053 Budapest, Királyi Pál utca 18. 4/1.
Telefon: +36 1 328 0316
Fax:          +36 1 328 0317
ypsylon@ypsylonmedia.hu

további partnereink