Aktuális információk
MARKETING KOMMUNIKÁCIÓS ÉS PR TANÁCSADÓ
2019-07-10 - álláshirdetés


Amit kínálunk:
 • versenyképes fizetés,
 • jó hangulatú, fiatal csapat,
 • változatos munka,
 • belvárosi iroda,
 • kulturált munkakörülmények.
Feladatok:
 • kampányok tervezése, lebonyolítása
 • kapcsolattartás partnereinkkel
 • kommunikációs projektek menedzselése
 • marketing kommunikációs feladatok (kiadványok terveztetése és gyártatása)
 • PR feladatok (kapcsolattartás a sajtóval, médiával, sajtótájékoztatók szervezése, lebonyolítása)
 • szövegírás (beszédek, sajtóközlemények írása, cikkírás)
 • projektmenedzsment
 • rendezvényekhez kapcsolódó munkák szervezése, lebonyolítása, adminisztrációja;
Amit elvárunk:
 • felsőfokú végzettség (kommunikációs területen szerzett végzettség preferált);
 • angol társalgási szint
 • legalább 2 év hasonló munkakörben szerzett tapasztalat;
 • kiváló kommunikációs és fogalmazási készség, kreativitás;
 • MS Office felhasználói szintű ismerete;
 • Word, Excel, PowerPoint felhasználói szintű ismerete
 • megbízhatóság, szorgalom, precizitás
Munkába állás: Azonnal
Előnyt jelent:
 • Kiadványok szerkesztésében való jártasság.
Munkavégzés helye:
Budapest, V. kerület
Jelentkezés módja: Fényképes önéletrajzot és motivációs levelet az alábbi e-mail címen várunk: huszar.marta@ypsylonmedia.hu

Hazai, nonprofit szervezetek számára kiírt pályázatok megírásában és elszámolásában gyakorlott munkatársat keresünk.
2019-07-10
Feladatok:
 
 • Új pályázati lehetőségek felkutatása, folyamatban lévő pályázatai
 • projektjeink menedzselése;
 • Pályázatok beadásának előkészítése (szakmai és adminisztrációs tartalmak
 • összeállítása);
 • Kapcsolattartás a szakmai partnerekkel;
 • Pályázatok elszámolása és szakmai beszámolójának benyújtása;
 
Elvárások:
 
 • Civil pályázatírás területén szervezett releváns tapasztalat;
 • Hazai, elektronikus pályázati rendszerek ismerete;
 • A munkafolyamatok komplex kezelésének képessége;
 • Precizitás, rendszerező gondolkodás;
 
Előny:
 
 • Kifejezetten kulturális területen szerzett tapasztalat és érdeklődés.
 
Munkavégzés helye:
Budapest, V. kerület
Jelentkezés módja: Fényképes önéletrajzot és motivációs levelet az alábbi e-mail címen várunk: huszar.marta@ypsylonmedia.hu

ArtBorétum - színház, koncertek, kreatív művészeti játékok
2019-05-28 - Három napos, ingyenes fesztiválra készül Vácrátót
Május 31-június 2. között pezsgő művészeti központtá alakul a vácrátóti főtér. Látványos gömbsátor adja a délelőtt gyerekeknek, esténként felnőtteknek szóló színházi előadások helyszínét.
Három este, három hangulat: péntek este a Magyar Cirkusz és Varieté kápráztatja el a közönséget, szombaton Mikó István főszereplésével a Turay Ida Színház Svejk vagyok c. előadásán szórakozhatnak a látogatók, vasárnap a Váci Dunakanyar Színház  Quimby-slágerek varázslatos szöveg-és dallamvilágával átszőtt Megadom magam! produkcióját hozzák a településre a szervezők.
Az előadások előtt Portré címmel színpadi beszélgetésekben hozzák közelebb a színészeket a nézőkhöz.
Napközben színes programokkal várják a családokat. Délelőttönként a sátorban gyermekeknek szóló előadások, a Csemete téren (Templomkert) kézműves és kreatív játszóház, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté zenés pedagógiai programja várja a legfiatalabbakat. Pénteken a Magyar Népmese Színház: Balzsam tündér meséi, szombaton a Napsugár Bábszínház: Csacsifogat, vasárnap a Kolibri Színház: Moha és Páfrány előadása érkezik a gyerekekhez.
Pénteken 14 órától Németh Kristóf invitálja rendhagyó irodalomórájára az iskolásokat. A Szabó Lőrinc költészetéről szóló foglalkozást a versek előadása mellett számos személyes beszámoló színesíti.
Délutánonként koncertek tarkítják a programot a Petőfi téren. Pénteken Pribojszki Mátyás vezetésével a  JUMPING MATT AND HIS COMBO vidám, improvizációkkal teli igényes blues zenével adja meg a fesztivál kezdő hangját, szombaton Szomor György, Fésűs Nelli és a Főnix  Zenekar lép fel Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalokkal "Egy darabot a szívemből" címmel. Vasárnap Gubás Gabi közreműködésével zenés, interaktív mese költözik a színpadra.
A három nap alatt állandó kiállításként Húros Annamária Dóri díszlet-és jelmeztervező munkáiból összeállított jelmeztárlatot tekinthetnek meg a Vácrátótra érkezők. A jelmezek egy része felpróbálható, és az erre kialakított, hangulatos fotószalonban meg is örökíthető a pillanat.
A Vácrátóti Botanikus Kert csodálatos környezetében életre kelnek a festővásznak szereplői. Koboldok, jelmezesek, és a lilaruhás nő várják művészetekhez kapcsolódó játékokkal a látogatókat.Március 25-én kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja a Nemzetiben
2019-03-11 - V. Jelen/Lét Fesztivál
2019. március 25-30. között zajlik a hazai nemzetiségi színjátszás legnagyobb éves eseménye, a Jelen/Lét Fesztivál a Nemzeti Színházban. A seregszemlét öt éve rendezték meg először, a Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség szakmai támogatásával.

A programsorozat megnyitó előtti programelemeként március 25-én Csehov egyfelvonásos komédiáit láthatja a közönség a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadásában. A március 26-án 17 órakor megnyíló fesztivál programjában a bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, szerb és szlovák kisebbségek társulatainak előadásai között szerepelnek anyanyelven megszólaló és magyar nyelvű produkciók egyaránt. A fesztiválprogram hat napja alatt 9 nemzetiség mutatkozik be összesen 17 előadásban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Magyarországon élő 13 nemzetiség számára szimbolikus jelentősége van annak, hogy a nemzet színházában adhatják elő darabjaikat. Mint mondta, a fesztivált 10 millió forinttal támogatták. Az államtitkár kiemelte, a következő hónapokban öt nemzetiség hat színházát összesen 110 millió forinttal fogják támogatni, ami azt mutatja, hogy a Kormány nem csak ezt az éves eseményt, de a mindennapok munkáját is segíti.

A magyarországi nemzetiségi színházak szakmai érdekképviseletét felvállaló Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség egyik kiemelt célja, hogy a nemzetiségi színjátszás a szűkebb, nemzetiségi közösségeken túl a nagy nyilvánosság számára is láthatóvá váljon. Erre kiváló alkalom az idei Jelen/Lét Fesztivál is, amely szeretettel vár minden érdeklődőt.
 
Bővebb információ:

            www.jelenletfesztival.hu
 

 

III. Teátrum Neked! - Zentai Teátrumi Napok
2019-02-20
Öt napon keresztül szórakoztatják magyar nyelvű színházi programok a vajdasági magyar közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon, 2019. február 20-24-ig. A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál. A fesztivál azonban több, mint színházi esemény: az anyanyelvi programok, előadások a magyar nyelv ünnepévé is avatják ezeket a napokat a vajdasági közösség számára.  

Az idei, III. Teátrum Neked! Fesztivál az eddigi elveket követve ismét megszólít minden korosztályt. A gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik szóló előadást. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház és a Békéscsabai Jókai Színház mesejátéka egyaránt a magyar népmesék világát idéző történeteket tesznek élővé és szerethetővé a kicsik számára éppúgy, mint az őket kísérő nagyok számára. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bepillantást adnak a cirkusz csodálatos világába, a gyermekek pedig ki is próbálhatják az artista mesterség izgalmas kellékeit.

A felnőtteknek szóló programok szerda este indulnak, egy izgalmasnak ígérkező beszélgetéssel. Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas Érdemes művész mesél életútjáról, beszélgetőtársa Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára lesz.

Igazi csemegének ígérkezik csütörtök délután Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek játékos, önismereti színjátszó foglalkozása, ahol a vállalkozó kedvű érdeklődők önkifejezése, önbizalma, kommunikációs és előadói képessége garantáltan jó hangulatban fejlődhet. Este pedig Peter Quilter: Mr. és Mrs. című komédiájában mutatja be a színművész házaspár a mesteri szintre emelt színjátszás minden csínját-bínját.

Péntek este a Fővárosi Nagycirkusz Radnóti szerelmi ciklusára épülő Férfi és Nő című előadását láthatja a közönség, amelyben egyedülállóan fonódik össze az artistaművészet a színművészettel, a szó és az ének a mozgással. A Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című előadását szombat este láthatja a közönség. Dario Niccodemi vígjátéka két fiatal fordulatos, olykor hatalmas érzelmi hullámokat keltő szerelmi története. A fesztivál vasárnap este zárul a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásával. Az előadás minden korosztály érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.

„Tudjuk, hogy a közös élmény hatalmas közösségformáló erő is. Ezért is örültünk annyira, hogy a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely egyébként is fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek, az első pillanattól örömmel működött együtt velünk – mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára. - Egyesületünk az elmúlt tíz évben közel 120 magyar nyelvű fesztiválprogramot vitt el Erdélybe és a Vajdaságba, de a közönség ugyanúgy szomjazza ma is ezeket az eseményeket, mint amikor elkezdtük.”
NAPELEMEK JAVÍTJÁK A JAHN FERENC KÓRHÁZ ENERGIAGAZDÁLKODÁSÁT
2018-04-01
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a KEHOP-5.2.11-16-2016-00032 azonosítószámú projekt keretében összesen 250.000.000 Ft vissza nem térintendő támogatásból telepített fotovoltaikus rendszereket az intézmény Köves úti központi telephelyén, az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein. A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósult meg.
 
 

A 2017. március 1-i projektkezdést követően 2018. február 28-án sikeresen lezárult a Jahn Ferenc Kórház újabb projektje, melynek eredményei az energiahatékonyságot és -tudatosságot hivatottak tovább erősíteni.
 
A beruházás keretében összesen 350 kWh napelem-kapacitás került kiépítésre, melyből 250 kWh az intézmény Köves úti központi telephelyén, 50 - 50 kWh pedig az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein üzemel.
 
A kiépített kapacitás várhatóan a kórház éves villamosenergia-felhasználásának közel 10 %-át tudja majd fedezni, ami a rezsi költségek vonatkozásában is számottevő – évi bruttó 19,5 millió Forint – megtakarítást eredményez.
 
Intézményünk a jövőben is meg kíván ragadni minden olyan fejlesztési lehetőséget, ami a kórház működésének racionalizálása, hatékonyabbá tétele révén hozzájárul a betegellátás minél magasabb színvonalú biztosításához.


A Jahn Ferenc Kórház kommunikációs ügynöksége az Ypsylon Média.
 
Sikeresen befejeződtek a felújítási munkálatok a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztályán
2018-03-26
Magyarország Kormánya 2017. decemberében 125 millió forint támogatást ítélt meg a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, modernizálására és korszerűsítésére.
A kivitelezési munkálatok sikeresen befejeződtek.
A felújítás ideje alatt az alábbi főbb fejlesztéseket valósítottuk meg:
 • a korábbi mentőbeálló egy részének beépítésével mintegy 170 négyzetméterrel növeltük a Sürgősségi Osztály alapterületét;
 • új betegutakat alakítottunk ki, ezáltal szétválasztottuk a járó- és mentős forgalmat;
 • újraírtuk a Sürgősségi Osztály működési rendjét;
 • az osztály belső területét átalakítottuk, felújítottuk és mintegy 600 négyzetmétert felújítottunk;
 • növeltük a váróhelyiség méretét, így a várakozás körülményeit is javítottuk;
 • új betegfektető helyiséget alakítottunk ki, ahol 6 beteg egyidejű megfigyelése és monitorozása lehetséges;
 • az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építettünk ki. A felújítást követően XX végpontot
 • az osztály összes helyisége klimatilázásra került;
 • USB kimeneti pontokat helyeztünk el a váróhelyiségben;
 • új sorszámosztó automatát és monitorokat állítottunk be;
 • kamerarendszert vezettünk be;
 • a munkafolyamatokat újraszerveztük;
 • a várakozók kényelmét televízió, USB töltők, ivókút, étel és italautomaták, sorszámosztó- kijelzők könnyítik meg;
 • hangosbemondó;
 • a várakozók nyugalmának biztosítására új pszichológust alkalmazunk, a kórház 60 jelentkező közül választotta ki a két új munkatársak;
 • új betegirányító táblák;
 • az SBO és a röntgen között a padlón futó színes csík vezeti a közlekedést; ami segíti a betegek közlekedését az intézményben
 • további műszerbeszerzések ügyében egyeztetéseket folytatunk a fenntartóval, ágy melltti vizsgálatokra alkalmas mobilröntgen, mobil ultrahang, újraélesztő készülékek,
 • a kórház megkezdte új orvosok, szakdolgozók és adminisztrátorok felvételét, ahová továbbra is várjuk a jelentkezőket;

 
A megvalósult fejlesztéssel a területi ellátási kötelezettségünk alá tartozó közel 400 ezer fős lakosság betegeit a korábbinál lényegesen tágasabb, modernebb, komfortosabb és biztonságosabb környezetben tudjuk fogadni és a szükséges egészségügyi ellátást biztosítani.
Az intézmény vezetése mindent megtett a betegellátás zavartalanságáért, a felújítás ideje alatt történő változásokról folyamatosan, több tábla kihelyezésével is tájékoztattuk az ide érkezőket. A betegellátásban - köszönhetően munkatársaink fokozott figyelmének és betegeink megértésének - semmilyen fennakadás nem történt, az osztály a felújítás alatt is folyamatosan üzemelt és fogadta az ellátási területéről érkező betegeket. Ezen időszak alatt összesen 3879 beteget látott el Sürgősségi Osztályunk.
A korszerűsítést követően megújult és modern környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szorulókat!

A Jahn Ferenc Kórház kommunikációs ügynöksége az Ypsylon Média.
JELEN/LÉT FESZTIVÁL 2018
2018-03-20
A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben 2018. március 20- 27. között kerül megrendezésre az idei Jelen/Lét Fesztivál, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléje.
 
Az eseménysor két helyszínen, a Nemzeti Színházban és a Szerb Színházban várja majd az érdeklődőket. A fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek, megmutatkozhassanak a nagyközönség és a szakma előtt.
 
2018. március 20-án 19.00 órakor a Nemzeti Színház nagytermében egy nyitógálára kerül sor. A közös, anyanyelven megszólaló műsorban egyszerre több nemzetiség vonul fel, megmutatva ezzel a nemzetiségi színjátszás sokszínűségét.
 
A bő egy hét alatt 18 előadás és 9 nemzetiség mutatkozik be. A nézők szerb, bolgár, horvát, cigány, örmény, szlovák, horvát, lengyel és német előadásokat tekinthetnek meg, melyek többnyire anyanyelven magyar felirattal szólalnak meg.
 
A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség egyik alapvető célja a színházi törvényben meghatározott módon működő, regisztrált nemzetiségi színházak szakmai érdekképviselete. Valamint a hazai nemzetiségi színházak összefogása, találkozási lehetőségek megteremtése, a tagszínházak előadásaival a kulturális sokszínűség megőrzése és megmutatása. Erre hivatott az idei Jelen/Lét Fesztivál is, mely nyitott kapukkal vár minden érdeklődőt!
 
Bővebb információ:
            www.jelenletfesztival.hu
 


Korábbi hírek

 

Név:
E-mail:

Teljes galériához kérjük kattintson az alábbi linkre: megnyitás...
 
Ypsylon Média
1053 Budapest, Királyi Pál utca 18. 4/1.
Telefon: +36 1 328 0316
Fax:          +36 1 328 0317
ypsylon@ypsylonmedia.hu

további partnereink