Aktuális információk
III. Pajtaszínházi Szemle
2018-01-27
Harmadik sikeres évadát zárta a Magyar Teátrumi Társaság és az NMI Művelődési Intézet együttműködésében megvalósult, a vidéki amatőr színjátszás hagyományait a helyi társadalom fejlesztésének szándékával újraélesztő Pajtaszínház program. Az ország 19 megyéjének 19 településén jöttek létre vagy erősödtek meg, s kaptak színházi és közművelődési szakmai támogatást amatőr színjátszó közösségek, hogy településük kulturális életét színesítsék előadásaikkal. E folyamat összegzéseképpen, a program során született előadások láthatók a III. Pajtaszínházi Szemlén. 

Az Ypsylon Média a szervezésben, a sajtókommunikációban és a helyszíni lebonyolításban vesz részt.


Magyarország először önálló országstanddal vesz részt a londoni BETT Show-n
2018-01-24
2018. január 24-28. között Londonban kerül megrendezésre Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítása és konferenciája, a British Educational Training and Techology Show, azaz a BETT Show. A Kormány döntése értelmében 2018-ban Magyarország első alkalommal jelenik meg a BETT Show-n egy önálló, 310 m2-es országstanddal, ezzel is jelezve az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét.

Az Ypsylon Média a kommunikációban, a kreatív anyagok legyártásában és a helyszíni lebonyolításban vett részt. 

Ünnepi üdvözlet
2017-12-22
Áldott, békés karácsonyt, és élményekben gazdag új évet kívánunk!
 
A Pajtaszínház idén ősszel is folytatódik!
2017-10-17
2017 őszén harmadik alkalommal indul el a Pajtaszínház Program, melybe ezúttal is részt vesz az ország összes megyéje. Idén újabb 19 településen alakul Pajtaszínházi Közösség, ennek köszönhetően már 62 települést ér el a fejlesztő program. A féléves alkotó munka eredményeit összegző, az amatőr színjátszás ünnepének számító Pajtaszínházi Szemlére 2018. január 27-28.-án kerül sor a Nemzeti Színházban.

2015 őszén az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság és a Nemzeti Művelődési Intézet a falusi színjátszó mozgalom újraélesztése érdekében indította útjára a Pajtaszínház Programot.  A közművelődési feladatellátás kereteinek átszervezésével – a  Nemzeti Művelődési Intézet szellemi örököseként – immár az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. működik együtt a Teátrumi Társasággal a harmadik program idei megvalósításában.
 
A Pajtaszínház Program részeként a települések színjátszó körével fél éven keresztül dolgozik együtt egy szakmai mentor és egy helyi amatőr művészeti csoportvezető. A közös munka eredményeként létrehozott színpadi művek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Nemzeti Színházban megrendezett Pajtaszínházi Szemlén kerülnek bemutatásra.
 
Az elmúlt két programba az ország összes megyéje, 43 színtársulattal kapcsolódott be és az amatőr színjátszás seregszemléjére több mint kétezer ember volt kíváncsi.
 
2017-ben az alábbi települések vesznek részt a Pajtaszínház Programban: Városföld, Vásárosbéc, Kétsoprony, Hollóháza, Apátfalva, Magyaralmás, Dör, Monostorpályi, Atkár, Jásztelek, Tardos, Tar, Bag, Hedrehely, Újdombrád, Pálfa, Kissomlyó, Sümegprága, Milejszeg. Ezek 42%-a 1000 főnél kisebb lakosságszámmal rendelkezik.
 
A Pajtaszínház Program hatása megkérdőjelezhetetlen, mindezt az elmúlt év két sikere is bizonyítja. 35 társulat a projekt befejezését követően is működik, azóta 31 új darabot állítottak színpadra, és mintegy 120 településen léptek fel falunapok, fesztiválok, népünnepélyek keretében.
 
A Pajtaszínház Program idén is folytatja küldetését, a színjátszás hagyományainak felelevenítését, új lakossági aktivitások kezdeményezését és a kistelepülések közösségfejlesztésének elősegítését

Az Ypsylon Média a Magyar Teátrumi Társaság titkárságaként a program sajtókommunikációjáért felelős, továbbá részt vesz a szakmai nap és a szemle szervezésében, lebonyolításában.
 
I.Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás
2017-09-29
Két nap, közel ezer látogató, 45 kiállító, 15 előadó és 32 digitális bemutató tanóra. 
A I.Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás előadói és résztvevői, az ország egész területéről érkező és a digitális oktatási módszerek iránt érdeklődő, vagy azokat már megvalósító pedagógusok áttekintették a magyar oktatás digitalizációja előtt álló kihívásokat, bemutatták a digitális átalakulás folyamatát és megismertek számos fejlesztési lehetőséget. A DOKK-on résztvevők – köztük számos diák - a gyakorlatban is kipróbálhatott számtalan digitális oktatási segédeszközt: oktatási szoftvereket, alkalmazásokat, robotokat, okos táblákat és sok más hardver eszközt is. A kiállítók, akik között a legnagyobb hazai digitális cégektől kezdve, sikeres startupokon át az állami, az oktatás modernizációjával foglalkozó intézményekig, a hazai digitális oktatási színtér minden fontos szereplője jelen volt, és a kiállított eszközeikkel kézzelfoghatóvá tették, hogy milyen lesz a jövő digitális iskolája.

Az Ypsylon Média a konferencia szevezésében és lebonyolításában vett részt.

 
Magyar Teátrum Sátor Gödöllőn
2017-09-09
Gödöllőn idén ötödik alkalommal van jelen a Magyar Teátrum Sátor. Az elmúlt években többek között felléptek itt a Békéscsabai Jókai Színház, a Játékszín művészei, Garabonciás színtársulat, a Pribojszki Band, a Cimabliband és a Talamba zenekarok.
A Magyar Teátrumi Társaság már ikonikussá váló gömbsátrai saját színfoltjaivá váltak ezeknek a fesztiváloknak. 
Az Ypsylon Média feladata a telejes helyszíni programkoordináció.

Magyar Teátrum Sátor Tusványoson
2017-07-19
A kultúra egyesítő ereje
Magyar Teátrum Sátor Tusványoson
2017
 
Hetedik alkalommal nyitjuk nagyra a Magyar Teátrumi Társaság sátrát Tusnádfürdőn! A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal és filmvetítésekkel gazdagítjuk.
A Magyar Teátrumi Társaság 2008-as megalakulása óta minden rendelkezésre álló eszközével segíti, hogy a kultúra és a színház eljusson mindenhova, ahol szívesen fogadják. Abban hiszünk, hogy a magyar kultúra képviselői és teljesítményei képesek leginkább átívelni a határokat!
Idén ötödik alkalommal rendeztük meg a vajdasági Winteretno Fesztivált és Teátrum neked! címmel a Zentai Magyar Kamaraszínházban új rendezvénysorozatot indítottunk útjára. Fontos számunkra, hogy a nem anyaországban élő fiatalok fesztiválokon is találkozzanak magyar kulturális produkciókkal.
A tusványosi fesztiválon ismét is bemutatkoznak a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai: a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe. Idén a Magyar Teátrum sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói is. Szakmai beszélgetések, filmvetítések, kiállítások színesítik programunkat.
 
A Magyar Teátrum Sátor, a színház világa mindenkit nyitott kapukkal vár!
 
Napi tudósítás a fesztiválról és az aktuális információk a www.magyarteatrum.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/magyar.teatrum.magazin oldalakon érhetők el. 

Az Ypsylon Média a Magyar Teátrumi Társaság titkárságaként a fesztivál szervezésében, lebonyolításában és sajtókommunikációjában vesz részt.


 
5GK koalíció megalakulása
2017-06-19
A kormányzat, a tudományos élet, az IKT szektor, a hírközlési szolgáltatók, a szakmai és társadalmi szervezetek valamint az önkormányzatok együttműködésével 2017. június 19-én megalakul a Magyarországi 5G Koalíció (5GK).
 
A Koalíciót az a szándék hívta életre, hogy Magyarország legyen az európai 5G fejlesztések központja.
 
Hazánk a digitális innovációk élvonalában jár, a világ harmadik legjobb 4G mobilhálózatával rendelkezik, így jó helyzetben vagyunk, hogy a mobil távközlés terén megszerzett pozíciónkat versenyelőnyre váltsuk a digitális átalakulás következő szakaszában meghatározó 5G mobil fejlesztések terén vállalt kezdeményező szerepünkkel.

A sajtóesemény szervezését, teljes lebonyolítását az Ypsylon Média vállalta.Korábbi hírek

 

Név:
E-mail:

Teljes galériához kérjük kattintson az alábbi linkre: megnyitás...
 
Ypsylon Média
1053 Budapest, Királyi Pál utca 18. 4/1.
Telefon: +36 1 328 0316
Fax:          +36 1 328 0317
ypsylon@ypsylonmedia.hu

további partnereink